Φυσικό αέριο: Πώς να μειώσετε την κατανάλωση

Το νούμερο 1 ερώτημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα: πώς μπορώ να εξοικονομήσω εύκολα φυσικό αέριο; Σε αυτές τις δύσκολες εποχές αναζητούμε συνεχώς τρόπους να ζεσταθούμε αποτελεσματικά και κυρίως: οικονομικά. Όποιο καύσιμο ή μέσο χρησιμοποιούμε για τη θέρμανσή μας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερους λογαριασμούς έτσι ώστε η τσέπη μας να μην αδειάζει ποτέ!

Αν κι εσύ αναζητάς τρόπους ώστε να μειώσεις την κατανάλωση στο φυσικό αέριο, σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να ακολουθήσεις μερικά απλά tips έτσι ώστε να εξασφαλίσεις εξοικονόμηση καυσίμου χωρίς να μπεις σε περιττά έξοδα. Έτοιμος να ζεσταθείς;

Η πρόληψη είναι το παν!

Ίσως κι εσύ το αμελείς μερικές φορές, αλλά είναι σημαντικό να φροντίζεις για τη συντήρηση του συστήματος θέρμανσής σου τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο! Με αυτόν τον τρόπο θα προλάβεις εγκαίρως μελλοντικές βλάβες, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσεις τη μεγαλύτερη απόδοση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση στο φυσικό αέριο.

Αυτή η πρακτική λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας έχει και οικολογικό αντίκτυπο, ενώ το σύστημα θέρμανσής σου αποκτά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μήπως ήρθε η ώρα να καλέσεις τεχνικό για να ελέγξει τον λέβητά σου;

Ρύθμισε σωστά τον θερμοστάτη

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να ανοιγοκλείνουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τον θερμοστάτη. Με αυτόν τον τρόπο όμως καταναλώνουν περισσότερο φυσικό αέριο, καθώς το σύστημα θέρμανσης καλείται κάθε φορά να λειτουργήσει περισσότερη ώρα ώστε καλύψει μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

Μια καλή πρακτική είναι να ρυθμίσεις τον θερμοστάτη σε θερμοκρασία 18-20 º C κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 15-17 º C κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν απουσιάζεις. Με μείωση ενός μόνο βαθμού εξοικονομείς έως και 10% φυσικό αέριο. Έτσι θα έχεις πάντοτε ζεστό σπίτι και τα έξοδά σου σε φυσικό αέριο θα μειωθούν σημαντικά!

Εκμεταλλεύσου τον ήλιο για οικονομία στο φυσικό αέριο

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκμεταλλεύσου την ευεργετική ζέστη του ήλιου! Σήκωσε τα ρολά και τράβηξε τις κουρτίνες έτσι ώστε να θερμάνεις με φυσικό τρόπο το εσωτερικό του σπιτιού σου. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι σου θα μείνει ζεστό για περισσότερη ώρα και το σύστημα θέρμανσης να λειτουργήσει για λιγότερη ώρα. Αυτό αμέσως θα μειώσει τα έξοδά σου σε φυσικό αέριο!

Επί τη ευκαιρία, καθάρισε λίγο και τα τζάμια των παραθύρων σου! Με αυτόν τον τρόπο να μπει ακόμα περισσότερο ηλιακό φως στο σπίτι σου.

Μην αφήνεις την πετσέτα σου πάνω στο καλοριφέρ!

Τώρα θα μας ρωτήσεις: τι σχέση έχει μια πετσέτα με τη μείωση κατανάλωσης στο φυσικό αέριο; Καλύπτοντας τα θερμαντικά σώματα με υφάσματα, εμποδίζεις τη θερμότητα να εξαπλωθεί στην ατμόσφαιρα και να θερμάνει αποτελεσματικά τον χώρο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μη σκεπάζεις τα θερμαντικά σώματα και να μην τοποθετείς ογκώδη έπιπλα πολύ κοντά τους. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν εμπόδια ώστε η θερμότητα να διαχέεται ομοιόμορφα και το σπίτι σου να ζεσταθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μόνωσε το σπίτι σου εύκολα και οικονομικά

Δεν αναφερόμαστε σε μονωτικές λύσεις που αφορούν οικοδομικές εργασίες. Μιλάμε για απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις έτσι ώστε να θωρακίσεις τον χώρο σου απέναντι στο κρύο. Τι μπορείς να κάνεις για να μονώσεις οικονομικά τον χώρο σου και να καις λιγότερο φυσικό αέριο;

  • Τοποθέτησε ταινίες με μονωτικό υλικό σε χαραμάδες που υπάρχουν σε πόρτες και παράθυρα.
  • Αέρισε το σπίτι σου μόνο για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που η θερμοκρασία είναι πιο ανεκτή.
  • Κλείσε τα παντζούρια κατά τη διάρκεια της νύχτας και τράβηξε τις κουρτίνες, ώστε να μειώσεις τις θερμικές απώλειες.
  • Απομόνωσε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς συχνά και περιόρισε τη θερμότητα στους χώρους που χρησιμοποιείς περισσότερο. Με αυτό το μέτρο θα μειώσεις ακόμη περισσότερο την κατανάλωση στο φυσικό αέριο.

Ζέστανε αυτούς που αγαπάς με Petroil Fuels

Δε χρησιμοποιείς φυσικό αέριο, αλλά πετρέλαιο θέρμανσης; Κανένα πρόβλημα! Δες 12+1 tips για εξοικονόμηση πετρελαίου θέρμανσης διαβάζοντας το αντίστοιχο άρθρο.

Στην Petroil Fuels φροντίζουμε ώστε να είσαι ζεστός κάθε χειμώνα και να φροντίζεις αποτελεσματικά ό,τι αξίζει. Γι’ αυτό σου προσφέρουμε συμβουλές και λύσεις ώστε να αντιμετωπίζεις κάθε πρόβλημα στο σπίτι σου, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα!