Χέρι που τοποθετεί νόμισμα σε κουμπαρά πάνω σε καλοριφέρ

Η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα βάρη που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά τους χειμερινούς μήνες. Ειδικότερα στις μέρες μας, που χρειάζεται να παραμένουμε στο σπίτι αρκετές ώρες, το ζεστό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην  εξοικονόμηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και συνεπώς στην εξοικονόμηση χρημάτων!

8 βήματα για εξοικονόμηση στο πετρέλαιο θέρμανσης:

 1. Εξαερώνετε συχνά τα σώματα.
 2. Απομονώνεται τους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Κλείστε την παροχή από τον διακόπτη στα σώματα του καλοριφέρ που δεν χρησιμοποιείτε.
 3. Αποφύγετε να κλείνετε εντελώς την εγκατάσταση θέρμανσης κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι. Η δαπάνη ενέργειας για την συντήρηση της θερμοκρασίας ενός χώρου, διατηρείτε μικρότερη από αυτήν που χρειάζεται για να ζεσταθεί εξαρχής.
 4. H θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-21°C. Υψηλότερη θερμοκρασία προκαλεί μάλλον δυσφορία παρά άνεση. Παράλληλα, τεράστια είναι η διαφορά στη κατανάλωση καυσίμου. Κάθε βαθμός πάνω από τους 20°C αυξάνει τις απώλειες, και συνεπώς την κατανάλωση, περίπου 7%.
 5. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σε χαμηλότερη θερμοκρασία στις ώρες του ύπνου. Η νυχτερινή θερμοκρασία πρέπει να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν που διατηρείτε τις υπόλοιπες ώρες. Έτσι εξοικονομείτε 1-2% ενέργειας.
 6. Αποφεύγετε να σκεπάζετε τα θερμαντικά μας σώματα με καλύμματα. Σε αντίθετη περίπτωση, καταναλώνετε πετρέλαιο και δεν αφήνετε τη ζέστη να διαχυθεί μέσα στο χώρο.
 7. Επιτρέψτε στην ηλιακή ακτινοβολία να μπει μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τα βράδια κλείστε τα παντζούρια και τις κουρτίνες. Έτσι, μειώνεται η διαφυγή θερμότητας προς το περιβάλλον.
 8. Αερίζετε τον χώρο για συγκεκριμένο διάστημα κατά τις πρωινές ώρες. Είναι προτιμότερο να αερίζεται όλο το σπίτι μια φορά την ημέρα, παρά να διατηρείτε συνεχώς μια μικρή χαραμάδα ανοιχτή.

Έξτρα tips για βελτίωση απόδοσης λέβητα με μικρή κατανάλωση πετρελαίου.

 1. Εγκαταστήστε ένα σύστημα αντιστάθμισης σε πολυκατοικίες: Σκοπός είναι η  ρύθμιση της θερμοκρασίας, αναλογιζόμενοι πάντα τους εξωτερικούς παράγοντες για να επιτευχθεί η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.
 2. Εγκαταστήστε θερμοστάτες χώρου εάν έχετε μονοκατοικία. Η θερμοστατική ρύθμιση της θέρμανσης βελτιώνει τις συνθήκες άνεσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση.
 3. Συντηρείστε την εγκατάσταση θέρμανσης κάθε τέλος του χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η κατανάλωση καυσίμων αλλά και η ρύπανση της ατμόσφαιρας.
 4. Εγκαταστήστε σύστημα αντιστάθμισης σε παλιές πολυκατοικίες.
 5. Χρησιμοποιείστε διπλά τζάμια και μόνωση στους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζετε την απώλεια ενέργειας και φαινόμενα συμπύκνωσης υδρατμών (υγρασία).

Συνοψίζοντας, το πετρέλαιο θέρμανσης, μπορεί να αποδειχτεί μια  οικονομική επιλογή θέρμανσης, καθώς με σωστή χρήση μπορείτε να διατηρείτε τον χώρο σας πάντα ζεστό χωρίς υπέρογκες σπατάλες.

Στην Petroil Fuels, είμαστε πάντα δίπλα σου! Συνδυάζοντας την σωστή ενημέρωσή, με τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και την αυθημερόν παράδοση:
Φροντίζουμε για εσένα και όσους αγαπάς!

Επικοινώνησε μαζί μας, πατώντας εδώ.