Τιμή πετρελαίου θέρμανσης 2022-2023: Προβλέψεις για την φετινή χρονιά!

O χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και μαζί του και τα στοιχήματα σχετικά με την τιμή πετρελαίου θέρμανσης 2022-2023. Ειδικά το πετρέλαιο θέρμανσης έχει την τιμητική του καθώς χιλιάδες νοικοκυριά το χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν.

Φέτος, η ενεργειακή κρίση που οδήγησε σε γενικευμένη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις τιμές των καυσίμων θέρμανσης, που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες για άλλη μια χρονιά.

Οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στα μισά του Οκτώβρη, ωστόσο οι πρώτες προβλέψεις αναφέρουν την τιμή πετρελαίου θέρμανσης να ξεκινά από το 1,40 ευρώ/ λίτρο. Αντίστοιχα η τιμή εκκίνησης την περασμένη χρονιά ξεκινούσε από το 1,15 ευρώ, διαφορά που θα προβληματίσει εκατομμύρια νοικοκυριά τη νέα σεζόν. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η έκπτωση των 0,25 ευρώ/ λίτρο, μέτρο που θα ισχύσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Η τιμή πετρελαίου θέρμανσης 2022 – 2023 και η μάχη με το φυσικό αέριο

Για άλλον έναν χειμώνα η τιμή του φυσικού αερίου θα ξεπεράσει την τιμή πετρελαίου θέρμανσης, με πολλούς καταναλωτές να στρέφονται για ακόμη μια φορά στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Συγκεκριμένα, η θερμική κιλοβατώρα αναμένεται να ξεκινήσει από το 1,46 ευρώ, σε αντίθεση από το 1,16 ευρώ της περασμένης χρονιάς, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 25%.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα έχει ως συνέπεια και την εκτόξευση της τιμής του ρεύματος, κάτι που ενδεχομένως θα κάνει τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη και στις ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης.

Επίδομα Θέρμανσης 2022 – 2023

Ανεβαίνει φέτος το ποσό που θα διατεθεί στα νοικοκυριά, με το ποσό να φτάνει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι θα ανέρθουν σε 1,3 εκατομμύρια.

Παρόλη την αύξηση στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης, το επίδομα θέρμανσης θα προσφέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια νοικοκυριά εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Τα νέα ποσά επιδότησης θα κυμαίνονται από 150 εώς 850 ευρώ, έναντι των 80 – 650 € που ίσχυαν πέρυσι.

Και φέτος θα ισχύουν τα ίδια περιουσιακά κριτήρια, ωστόσο τα εισοδηματικά κριτήρια θα υποστούν μια μικρή αναπροσαρμογή, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι δικαιούχοι.

Και οι εκπλήξεις για το επίδομα θέρμανσης δεν σταματούν εδώ: φέτος και για πρώτη χρονιά, τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβουν το διπλάσιο επίδομα! Αυτό θα κάνει τη ζυγαριά να βαρύνει σημαντικά υπέρ του πετρελαίου θέρμανσης, έναντι του φυσικού αερίου ή άλλων εναλλακτικών καυσίμων.

Πετρέλαιο Θέρμανσης στις πιο ζεστές τιμές της αγοράς από την Petroil Fuels

Η Petroil Fuels για ακόμα μια χρονιά βρίσκεται δίπλα σου, για να ζεστάνει όσους αγαπάς! Αντιλαμβανόμενοι στις ανάγκες σου αλλά και στις απαιτήσεις ενός δύσκολου χειμώνα, προσαρμόζουμε την τιμή πετρελαίου θέρμανσης και προσφέρουμε την επιλογή πληρωμής με έως και 12 άτοκες δόσεις! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέρμανσή σου ολοκληρώνοντας την παραγγελία σου  και πληρώνοντας με δόσεις κάθε μήνα!

Μήπως προτιμάς άλλο καύσιμο για τη θέρμανση του σπιτιού σου; Φέτος τον χειμώνα σκέφτεσαι να ζεσταθείς με σόμπα πέλλετ; Η Petroil Fuels, επεκτεινόμενη στον τομέα της ενέργειας και αφουγκραζόμενη την ανάγκη για εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, εισάγει το πέλλετ στην αγορά. Μπορείς να προμηθευτείς πέλλετ ή να παραγγήλεις πετρέλαιο θέρμανσης με ένα απλό τηλεφώνημα ή με online παραγγελία! Επιπλέον, με την επίσκεψη στο site μας μπορείς να ενημερώνεσαι συνεχώς για την τιμή πετρελαίου θέρμανσης.

Μαζί, φροντίζουμε ό,τι αξίζει!