Εικόνα 1: Νεαρή γυναίκα με λάπτοπ δίπλα σε καλοριφέρ, Εικόνα 2: Νεαρό χαρούμενο ζευγάρι δίπλα σε τζάκι

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί έχουν αναζητήσει και δοκιμάσει εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση των εσωτερικών τους χώρων. Πολλοί από αυτούς έχουν στραφεί σε λύσεις που θεωρούν οικονομικές, όπως είναι η καύση ξύλου στο τζάκι, χωρίς, όμως, αυτό να έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα. Γεγονός είναι πως το «παραδοσιακό» τζάκι είναι μία «ρομαντική» επιλογή θέρμανσης που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και τη «γεμίζει θαλπωρή». Αποτελεί, όμως, μια ασφαλή και υγιεινή επιλογή θέρμανσης?

Πρόσφατα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, με μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες και την Πολιτεία, ζήτησε τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού και της καύσης ξύλου στις πόλεις, παρέχοντας οικονομικά κίνητρα για «πιο καθαρές λύσεις θέρμανσης».

Τελικά, Θέρμανση με πετρέλαιο ή τζάκι;

Αρχικά, με τη συγκεκριμένη επιστολή, καλούμαστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον από την ατμοσφαιρική μόλυνση και στη συνέχεια να περιορίσουμε την υπερκατανάλωση ξύλου, μετριάζοντας την αποψίλωση των δασών και την κοπή των δέντρων. Επιπλέον, η καύση ξύλου δεν αποτελεί μία ασφαλή επιλογή θέρμανσης, διότι αφενός υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και αφετέρου οι αναθυμιάσεις προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του καπνού παραμένει εντός του χώρου. Τέλος, το τζάκι διαθέτει περιορισμένη, προσωρινή και τοπική θερμαντική ικανότητα, η οποία συνεισφέρει ελάχιστα στη συνολική θέρμανση ενός χώρου.

Αντίθετα, το πετρέλαιο θέρμανσης διαθέτει περισσότερα πλεονεκτήματα.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό, το οποίο είναι η ασφάλεια. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αποδεδειγμένα η ασφαλέστερη επιλογή για την υγεία μας, αφού δεν υπάρχουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα από αναθυμιάσεις ή κίνδυνος πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, μπορούμε οι ίδιοι να ρυθμίσουμε την ακριβή θερμοκρασία που επιθυμούμε σε κάθε χώρο του κτιρίου, κάτι το οποίο μας παρέχει αποτελεσματικά ένα πολύ ζεστό περιβάλλον.

Έπειτα, πρέπει να σημειωθεί πως δε χρειάζεται να επενδύσουμε στον εξοπλισμό ή σε επιπλέον μηχανήματα, αφού υπάρχει -σχεδόν παντού- η αναγκαία υποδομή και τα σώματα καλοριφέρ, τα οποία παρέχουν υψηλή απόδοση, ζεσταίνοντας ενιαία και ομοιόμορφα όλους τους επαγγελματικούς χώρους ή τα δωμάτια του σπιτιού.

Κλείνοντας, το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί μια συμφέρουσα και οικονομική επιλογή θέρμανσης, διότι με τη χρήση του μπορούμε να εξασφαλίσουμε πιο ζεστούς χώρους με λιγότερα χρήματα.

Θέρμανση με πετρέλαιο απο την Petroil Fuels!

Στην Petroil Fuels προτεραιότητα έχει η σωστή σχέση τιμής-ποιότητας του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και η ακριβής παράδοση στην ποσότητα και στον χρόνο. Βασική μας φιλοδοξία και στόχος είναι να μένουν οι πελάτες μας ικανοποιημένοι, όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στις υπόλοιπες υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα.