Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης;

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης που έρχεται ως μέσο ενίσχυσης χιλιάδων νοικοκυριών ενάντια σ τη γενικευμένη αύξηση στις τιμές των καυσίμων θέρμανσης για άλλη μια χρονιά. Νωρίτερα ανοίγει φέτος η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών προσφέροντας ενίσχυση από 100 έως και 1.600 ευρώ!

Η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην εβδομάδα, ορίζοντας τα ποσά και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Διάβασε παρακάτω να δεις αν ανήκεις κι εσύ στους δικαιούχους και υπολόγισε το ποσό του επιδόματος που θα λάβεις ώστε να ζεσταθείς εσύ… και η τσέπη σου!

Οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις αιτήσεις – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και πότε θα καταβληθεί το ποσό;

Έως τις 15 Νοεμβρίου 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.  Εφόσον υποβάλλουν αίτηση μέχρι τέλη Νοεμβρίου στο myΘέρμανση, οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολή για το επίδομα εώς τις 10 Δεκεμβρίου.

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως 15 Δεκεμβρίου ώστε να λάβουν το επίδομα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Πέραν της προκαταβολής, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα κατατεθούν οι πληρωμές για τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις  31η Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία θα καταχωρηθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Τέλος, έως τις 28 Απριλίου 2023 αναμένεται η πληρωμή του συνόλου των αγορών που θα τιμολογηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου, εφόσον η καταχώρηση των στοιχείων γίνει μέχρι τις 14 Απριλίου.

Πόσο είναι το επίδομα θα λάβουν οι δικαιούχοι;

Οι παλαιοί δικαιούχοι που ζεστάθηκαν προηγούμενες χρονιές με πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο ή καυσόξυλα και πέλετ κι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης, θα λάβουν πόσο που κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ.

Όσον αφορά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, το ανώτατο εισόδημα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο (σε αντίθεση με τα περσινά 14.000 ευρώ) και 24.000 ευρώ για τον έγγαμο (από τα 20.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για το κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τι ισχύει για τους νέους δικαιούχους;

Τα νοικοκυριά που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα θέρμανσης και θα επιλέξουν πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τους παλαιούς δικαιούχους. Το ποσό του επιδόματος θα ξεκινά από τα 200 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 1.600 ευρώ. Ωστόσο, το ποσό του επιδόματος θα υπολογιστεί με βάση τα περσινά εισοδηματικά κριτήρια των νέων δικαιούχων.

Επιπλέον φέτος, αναμένεται να λάβουν επίδομα και τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν κηροζίνη για σόμπα πετρελαίου.

Η Petroil Fuels ζεσταίνει εσένα κι όσους αγαπάς για άλλον έναν χειμώνα!

Είσαι κι εσύ μέσα στους δικαιούχους για το φετινό επίδομα; Περιμένεις κι εσύ με αγωνία να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέμανσης; Η Petroil Fuels είναι δίπλα σου για άλλη μια χρονιά με τις πιο ζεστές τιμές της αγοράς!

Ακόμα κι δεν ανήκεις στους δικαιούχους, μη σκας! Ειδικά φέτος, επεκτεινόμενοι στον χώρο της ενέργειας, εντάσσουμε και το πέλλετ, ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνεις ζεστός οικονομικά κι αυτόν τον χειμώνα. Μαζί φροντίζουμε ό,τι αξίζει!