Τεχνικός καθαρίζει φρεάτιο αποχέτευσης

Ο βροχερός καιρός του χειμώνα απειλεί με καταστροφικές πλημμύρες οποιοδήποτε ανεπαρκώς συντηρημένο δίκτυο αποχέτευσης και υδροδότησης. Πέρα, όμως, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μία βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να δημιουργήσει πολλά και ποικίλα προβλήματα σε κάθε σπίτι.

Είτε πρόκειται για την μπανιέρα, τη λεκάνη της τουαλέτας ή τον νεροχύτη, η βουλωμένη αποχέτευση αποτελεί εφιάλτη για κάθε νοικοκυριό. Η Petroil Fuels αναλαμβάνει να συντηρήσει και να καθαρίσει την αποχέτευσή σας – ακόμα και προληπτικά – εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή της λειτουργία.

Η συντήρηση της αποχέτευσης είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφεύγεται η εμφάνιση προβλημάτων στο μέλλον και να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της. Έτσι, προτείνεται ο προληπτικός αυτός καθαρισμός να γίνεται μία φορά κάθε μήνα, ώστε να απομακρύνονται τρίχες, χαρτιά, υπολείμματα τροφών, αλλά και σαπουνιού από το εσωτερικό των σωληνώσεων.

Στα πλαίσια αυτά, γίνεται εσωτερικός καθαρισμός των φρεατίων και των αγωγών μέσω της ελεγχόμενης πίεσης του νερού και χωρίς να χρησιμοποιούνται αιχμηρά αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθούν βλάβες και φθορές στους σωλήνες. Τα έμπειρα συνεργία της Petroil έρχονται στον χώρο σας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και απαλλάσσουν τις σωληνώσεις σας από λίπη και λύματα. Παράλληλα, στα ειδικά φορτηγά μας βρίσκονται τελευταίας τεχνολογίας αποφρακτικά μηχανήματα που μπορούν να εξαλείψουν οποιοδήποτε εμπόδιο αποτρέπει την ομαλή λειτουργία του δικτύου σας.

Μία καλά καθαρισμένη αποχέτευση μπορεί να σας προστατεύσει από φραγμένους αγωγούς, δυσοσμία που προέρχεται από τις σωληνώσεις και, φυσικά, πλημμύρες. Η αποσυμφόρηση των αγωγών και των δικτύων των σωληνώσεών σας από πουρί, απορρίμματα και λίπη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ακόμα και ρωγμών!

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς, όμως, για να λειτουργεί σωστά το αποχετευτικό σας σύστημα; Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Θα πρέπει να φροντίζετε να συντηρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα το φρεάτιο της αποχέτευσής σας, να εμπιστεύεστε μόνο κάποιον ειδικό για την απόφραξή της, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο με τα κατάλληλα εργαλεία, να ελέγχετε και να καθαρίζετε προληπτικά τις αποχετεύσεις σας και – τέλος – να αποφεύγετε να πετάτε μέσα σε αυτές ανεπιθύμητα αντικείμενα.