Οικιακή αποχέτευση και σιφώνι μπάνιου

Μία φραγμένη αποχέτευση μοιάζει με εφιάλτη για κάθε νοικοκυριό! Πώς θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να βρείτε τη δική σας αποχέτευση βουλωμένη; Αρχικά, διασφαλίζοντας ότι δεν ρίχνετε μέσα σε αυτήν ανεπιθύμητα αντικείμενα! Είτε πρόκειται για τον νεροχύτη, είτε για την τουαλέτα του σπιτιού σας, οι κανόνες πρόληψης είναι κοινοί και ξεκάθαροι. Γι’ αυτό, παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα βασικότερα αντικείμενα που απαγορεύεται να πετάτε στις οικιακές αποχετεύσεις σας.

Μην πετάτε χαρτομάντηλα & χαρτοπετσέτες στην οικιακή αποχέτευση

Πρόκειται για υλικά που δεν διασπώνται εύκολα στο νερό και δεν πρέπει να συγχέονται με το χαρτί υγείας. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν τα μωρομάντηλα, το χαρτί κουζίνας και κάθε άλλο αντικείμενο κατασκευασμένο από χαρτί, το οποίο διαθέτει ανθεκτικότητα και πυκνότερη υφή.

Σερβιέτες, ταμπόν, πάνες

…και, γενικότερα, καθετί που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό νάιλον ή είναι σχεδιασμένο με σκοπό να απορροφά υγρές ποσότητες. Τέτοιου είδους αντικείμενα, δυστυχώς, θα προκαλέσουν άμεσα εμπλοκή στην αποχέτευσή σας!

Τσίχλες & γόπες τσιγάρων

Ίσως, μοιάζουν μικροσκοπικά και αθώα αντικείμενα για τις οικιακές αποχετεύσεις σας… Όμως, δεν είναι! Οι τσίχλες είναι υπερβολικά κολλώδεις, ενώ οι γόπες διαθέτουν χημικές ουσίες και φίλτρα μη βιοδιασπώμενα.

Οδοντικό νήμα

Κατασκευασμένο από υλικό το οποίο δεν διαλύεται με ευκολία, το οδοντικό νήμα έχει την τάση να συγκεντρώνεται στα τοιχώματα των σωληνώσεων του νιπτήρα ή της τουαλέτας σας. Έτσι, μεσοπρόθεσμα, καταλήγει να φράξει την αποχέτευση του σπιτιού σας.

Υπολείμματα λίπους και τροφών

Το αποτέλεσμά τους; Λιπαρές μάζες και ιζήματα στις σωληνώσεις σας. Τα λίπη και τα υπολείμματα κάθε είδους τροφής, πρέπει να οδηγούνται στον κάδο απορριμμάτων σας – όχι στον νεροχύτη σας!

Σαπούνια & χημικά απορρυπαντικά

Ομοίως, τα υπολείμματα των σαπουνιών ή των απορρυπαντικών είναι πολύ πιθανόν να κολλήσουν στην αποχέτευσή σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Τουλάχιστον δύο φορές κάθε μήνα, ρίχνετε μία επαρκή ποσότητα ζεστού νερού στον νεροχύτη, στον νιπτήρα ή στην τουαλέτα σας. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείτε τις σωληνώσεις σας πεντακάθαρες.

Κρατήστε τις τρίχες μακριά απο την οικιακή αποχέτευση

Πρόκειται για το κύριο συστατικό μίας φραγμένης οικιακής αποχέτευσης! Οι τρίχες συσσωρεύονται στα τοιχώματα των σωληνώσεων, εμποδίζοντας την ομαλή ροή του νερού. Ποια είναι η λύση που σας προτείνουμε; Μα, φυσικά, οι προστατευτικές τάπες που προορίζονται για τον νεροχύτη, τον νιπτήρα ή την μπανιέρα σας, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα στις αποχετεύσεις των οικιακών ή επαγγελματικών χώρων σας; Η Petroil Fuels παρέχει υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας και λάβετε την προνομιακή προσφορά μας!