Άντρας κάθεται σε γραφείο με λάπτοπ

Με το καλοκαίρι να έχει κάνει, πλέον, τη δυναμική του εμφάνιση, οι πολυκατοικίες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αδειάζουν, αφού οι ένοικοι θα μετακινηθούν προς… θερμότερα κλίματα. Οι ευθύνες, όμως, του διαχειριστή της πολυκατοικίας δεν σταματούν ούτε τους θερινούς μήνες ούτε στην αγορά πετρελαίου! Ποιες είναι αυτές; Η Petroil Fuels φρόντισε να τις συγκεντρώσει στο άρθρο που ακολουθεί.

Οι υποχρεώσεις που έχει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, συνήθως, καθορίζονται από τον κανονισμό της, ο οποίος έχει οριστεί από τη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών και μπορεί να τροποποιείται, όποτε χρειάζεται, με τη σύμφωνη γνώμη τους. Μέσα στις πιο συχνές αρμοδιότητες ενός διαχειριστή περιλαμβάνονται η συντήρηση και οι πιθανές επισκευές για τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, η είσπραξη των λογαριασμών των κοινοχρήστων και, φυσικά, η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας οφείλει να φροντίζει για τη συντήρηση του ανελκυστήρα, αλλά και του καυστήρα. Τέλος, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και κάποια έκτακτα προβλήματα, που θα απαιτούν τη μέριμνα του διαχειριστή, ειδικά εάν η πολυκατοικία έχει κάποια παλαιότητα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι υπεύθυνος για κάποια ιδιαίτερα καθήκοντα που σχετίζονται με την εποχή. Δείτε τα αναλυτικότερα παρακάτω:

1. Απολύμανση & Απεντόμωση

Τα έντομα και τα παράσιτα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία των ενοίκων, γι αυτό και η απολύμανση και απεντόμωση στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας έχουν ιδιαίτερη σημασία τους καλοκαιρινούς μήνες.

2. Περιποίηση του κήπου

Λιμνάζοντα νερά που αποτελούν πόλο έλξης και εστία μόλυνσης για τα κουνούπια, υπερ-αναπτυγμένα φυτά και ξερά κλαδιά είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που χρήζουν διόρθωσης στον κοινόχρηστο κήπο της πολυκατοικίας. Ο διαχειριστής οφείλει να φροντίζει την καλή εικόνα του εξωτερικού της πολυκατοικίας, παράλληλα με την υγεία των κατοίκων της.

3. Αναγόμωση πυροσβεστήρων

Η συντήρηση των πυροσβεστήρων θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση. Έτσι, θα διασφαλίζεται η σωστή τους λειτουργία και η ασφάλεια των ενοίκων της πολυκατοικίας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Ως εκ τούτου, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι οι πυροσβεστήρες θα λειτουργήσουν σωστά σε περίπτωση ανάγκη.

4. Καθαρισμός Αποχετεύσεων

Ακόμα και όταν η αποχέτευση δεν είναι φραγμένη ή δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, καλό θα είναι να γίνει – έστω και προληπτικά – ο καθαρισμός της για λόγους υγιεινής. Το ίδιο ισχύει και για τα φρεάτια και τους βόθρους που βρίσκονται στο εξωτερικό της πολυκατοικίας, αφού η ζέστη ευνοεί τόσο την ανάπτυξη διαφόρων μικροοργανισμών, που μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για την υγεία των ενοίκων, αλλά και την κακοσμία.

Είναι, πλέον, εμφανές και από τα παραπάνω ότι οι υποχρεώσεις του διαχειριστή της πολυκατοικίας δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι. Για αυτό, και χρειάζεται έναν αξιόπιστο σύμμαχο στο πλευρό του, τον οποίο μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Petroil Fuels, τη σταθερά πρώτη επιλογή κάθε διαχειριστή για την απολύμανση, τον καθαρισμό των αποχετεύσεων και την πυρασφάλεια.