Καθαρό μπάνιο με λευκές επιφάνειες

Υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι στο σπίτι όπου η απολύμανση θα πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά, ακόμα και χωρίς την παρουσία κάποιου εξειδικευμένου συνεργείου. Το καλύτερο παράδειγμα τέτοιου χώρου είναι το μπάνιο, αφού – λόγω της φύσης του – είναι ο χώρος του σπιτιού με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροβίων. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να το διατηρήσετε καθαρό στον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις τακτικές επισκέψεις απολύμανσης του συνεργείου της Petroil Fuels;

Η Κουρτίνα

Την κουρτίνα του μπάνιου, η οποία δέχεται μεγάλη ποσότητα υδρατμών σχεδόν καθημερινά, μπορείτε να την βυθίσετε σε χλιαρό νερό με χλωρίνη. Αφού την αφήσετε να μουλιάσει για περίπου μία ώρα, κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε με αυτό τα σημεία στα οποία υπάρχουν λεκέδες και που συνήθως έχουν προκληθεί από μούχλα, λόγω της υγρασίας. Όταν οι λεκέδες εξαφανιστούν, ξεπλύνετε με δροσερό νερό και αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει σε αυτό για ακόμα δύο ώρες.

 

Τα Πλακάκια

Και εδώ, οι υδρατμοί είναι αυτοί που ευθύνονται για τα άλατα που συσσωρεύονται στα πλακάκια του μπάνιου. Η λύση στους λεκέδες από τα άλατα είναι η μαγειρική σόδα. Το πρώτο μείγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι μία πάστα που αποτελείται από 3 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας μία οδοντόβουρτσα, τρίψτε με την πάστα αυτή τις γραμμές ανάμεσα στα πλακάκια σας και μετά από τριάντα λεπτά, περίπου, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε 4 κουταλιές μαγειρικής σόδας με μισή κούπα χυμό λεμονιού και μισή κούπα υγρού πιάτων και να τοποθετήσετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, με το οποίο θα ψεκάσετε τα πλακάκια. Σε περίπτωση που επιλέξετε τη δεύτερη λύση, θα χρειαστεί να περιμένετε 10 λεπτά, προτού ξεβγάλετε το μείγμα με κρύο νερό.

 

Η Μπανιέρα

Μία κούπα χυμός λεμονιού και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα είναι η ιδανικότερη λύση για την απολύμανση της μπανιέρας. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, τρίψτε τη μπανιέρα με το μείγμα και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

 

Ο Νιπτήρας και το Τηλέφωνο του Ντους

Όπως και στα πλακάκια, τα άλατα δημιουργούν λεκέδες, η αφαίρεση των οποίων δεν είναι και τόσο εύκολη. Κόψτε μισό λεμόνι και τρίψετε τους λεκέδες ενώ στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε μισή κούπα ξύδι και μισή κούπα νερό. Με το μείγμα ψεκάστε τις επιφάνειες από όπου «πέρασε» προηγουμένως και το λεμόνι και, στη συνέχεια, σκουπίστε τις με ένα πανί.

 

Το πιγκάλ

Είναι, ίσως, το αξεσουάρ του μπάνιου με το οποίο δεν θέλει κανείς να ασχοληθεί, μιας και είναι εστία πολλών μικροβίων. Ιδανικά θα έπρεπε να καθαρίζεται σε εβδομαδιαία βάση. Τη λύση δίνουν και πάλι η μαγειρική σόδα και το ξύδι. Αδειάστε στη λεκάνη της τουαλέτας ένα ποτήρι ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και στη συνέχεια αφήστε το πιγκάλ μέσα στη λεκάνη. Αφού περάσει περίπου μία ώρα, ρίξτε καυτό νερό και τραβήξτε το καζανάκι.

Φυσικά, καμία από τις παραπάνω πρακτικές δεν αποτελεί μόνιμη λύση για την απολύμανση του δικτύου αποχέτευσής σας. Η συντήρησή του θα πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτικές περιόδους, ώστε να καθαρίζεται τακτικά από λύματα και λίπη.