Σκώροι πάνω σε μάλλινο ύφασμα

Πως είναι οι Σκώροι Τροφίμων & Ρούχων

Οι σκώροι είναι ιπτάμενα έντομα με μορφή μικρής πεταλούδας συνήθως. Υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Σε αντίθεση με τις πεταλούδες, οι σκώροι έχουν πιο γήινα  απαλά χρώματα, καφέ, λευκό, γκρι ή μαύρο. Τα φτερά τους καλύπτονται σε κλίμακα. Οι σκώροι είναι σπάνια μεγαλύτεροι από 20 χιλιοστά, αν και υπάρχουν κάποια είδη που μπορεί να φτάσουν έως και 120 χιλιοστά. Οι προνύμφες των σκώρων μοιάζουν με τριχωτά σκουλήκια. Το σώμα τους αποτελείται από το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά.

Ανίχνευση

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τρύπες στα ρούχα σας που έχετε στη ντουλάπα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν σκώροι ρούχων κάπου εκεί γύρω. Σε περίπτωση που δείτε μικρά πεταλουδάκια  να πετούν στην κουζίνα σας κοντά σε ντουλάπια τροφίμων έχετε προσβολή από σκώρο τροφίμων.

Πρόληψη

Δεν υπάρχει αποτελεσματική πρόληψη κατά των σκώρων των ρούχων. Πρέπει παρόλα αυτά να κάνετε συχνές επιθεωρήσεις μέσα στη ντουλάπα σας και ειδικά σε ρούχα που έχετε αποθηκευμένα για πολύ καιρό και να χρησιμοποιείται ειδικά αντισκωροκτόνα του εμπορίου.

Χρήση ειδικών παγίδων σύλληψης σκώρων τροφίμων θα σας βοηθήσουν να ελέγχεται τα έντομα σας από τυχόν προσβολή του εντόμου καθώς επίσης και συχνή καθαριότητα και αφαίρεση παλιών και ανοιγμένων συσκευασιών .

Τι να κάνετε σε περίπτωση μόλυνσης

Η γρήγορη αντίδραση σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τη ζημία που θα προκληθεί από τους σκώρους.

Εντοπίστε το μολυσμένο χώρο και βάλτε τα ρούχα σε μια πλαστική σακούλα. Σφραγίστε καλά τη σακούλα για να μην υπάρξει διασπορά των σκώρων κατά τη μεταφορά της. Πλύνετε τα μολυσμένα ρούχα (χωρίς τη σακούλα φυσικά) και στη συνέχεια πλύνετε και τα μη μολυσμένα ρούχα χωριστά.

Υπάρχουν διάφορα εντομοκτόνα για σκώρους στην αγορά. Ωστόσο, διαφορετικά εντομοκτόνα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικά είδη σκώρων. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε με ένα ειδικό για μια αξιόπιστη λύση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεβάντα ως ένα φυσικό απωθητικό κατά των σκώρων. Απλά βάλτε αποξηραμένη λεβάντα μέσα στη ντουλάπα σας.

  • Άμεση και στοχευμένη επέμβαση
  • Συνετή χρήση φάρμακων
  • Συνδυασμό εφαρμογών
  • Επικέντρωση στην ασφάλεια
  • Προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου
  • Ανάλυση και καταγραφή των αποτελεσμάτων
  • Προσφορές και εκπτώσεις κατά περιόδους
  • Εγγύηση αποτελέσματος