Ανακοίνωση τιμών για τη σεζόν 2021 - 2022 στο πετρέλαιο θέρμανσης

Έναρξη σήμερα για την περίοδο θέρμανσης, με την τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται από 1.10€  – 1.15€ το λίτρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 1.20€ το λίτρο για την επαρχία και τα νησιά της Ελλάδας.

Δύσκολη προβλέπεται να είναι ο φετινός χειμώνας καθώς η τιμή για το πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Η γενικότερη αύξηση τιμών στον τομέα της ενέργειας, σε συνδυασμό με τις κακοκαιρίες, που ήδη πλήττουν την χώρα, προβληματίζουν ιδιαίτερα τους καταναλωτές για τον τρόπο που θα επιλέξουν να ζεσταθούν.

Τιμές φαρμακείο θα πληρώσουν και οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το φυσικό αέριο ή ηλεκτρικά σώματα για την θέρμανση του σπιτιού τους. Η έναρξη της περιόδου θέρμανσης ξεκίνησε με την τιμή του φυσικού αερίου να εκτοξεύεται στα ύψη, φτάνοντας το 1.17€ την θερμική κιλοβατώρα, δηλαδή 46% ακριβότερα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και συμπαρασύροντας τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αυξήσεις που θα φτάσουν έως και το 50%, όπως είχε προβλεφθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Οι μεγάλες επιβαρύνσεις ενόψει του χειμώνα έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε την άμεση ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την καταβολή του Επιδόματος θέρμανσης.

Επίδομα Θέρμανσης 2021 – 2022

Περίπου 1.000.000 νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα φέτος να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα κυμανθεί από 100€ – 750€, έναντι των 80€ – 650€ που ίσχυε το 2020 – 2021. Ακόμα, πιο ελαστικά από τις προηγούμενες χρονιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών πως θα είναι τα κριτήρια για όσους δικαιούνται το επίδομα, δίνοντας μια ανάσα σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

Με βασική τιμή τα 300€, έναντι των 220€ που καταβλήθηκαν πέρυσι, πρόκειται να αρχίσει το επίδομα θέρμανσης, ενώ η ακριβής τιμή του επιδόματος θα υπολογίζεται από τον πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300€, με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί για τις κύριες κατοικίες σε κάθε περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, η βασική τιμή του επιδόματος θα πολλαπλασιάζεται επί 0,12€ – 1,62€  αναλόγως το ψύχος της περιοχής που βρίσκεται η εκάστοτε κύρια κατοικία. Τέλος, το ποσό του επιδόματος θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο στην κάθε οικογένεια.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους του επιδόματος πιθανολογείται μέχρι αρχές Δεκεμβρίου.

Πετρέλαιο Θέρμανσης με άτοκες δόσεις από την Petroil Fuels

Η Petroil Fuels για 15η χρονιά συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται δίπλα σου, για να ζεστάνει όσους αγαπάς! Ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες του φετινού χειμώνα, προσαρμόζουμε την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσφέρουμε την επιλογή πληρωμής με έως και 12 άτοκες δόσεις! Με αυτόν τον τρόπο αν δυσκολεύεσαι να προμηθευτείς πετρέλαιο θέρμανσης, μπορείς να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου και να πληρώνεις με δόσεις κάθε μήνα!

Πώς να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης με άτοκες δόσεις; Ο τρόπος είναι απλός και κυρίως σύντομος!

  1. Μπες στο site της Petroil Fuels
  2. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας για το πετρέλαιο θέρμανσης
  3. Ένας εξειδικευμένος υπάλληλος της Petroil Fuels θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να κανονίσετε τον τόπο και τον χρόνο παράδοσης, αλλά και τον τρόπο πληρωμής της παραγγελίας σου!

Αυτό ήταν! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις πληρωμή με πιστωτική κάρτα και να ορίσεις τις μηνιαίες άτοκες δόσεις που σε εξυπηρετούν! Κατά την παράδοση πληρώνεις μόνο την πρώτη δόση, ενώ κάθε μήνα θα σου έρχεται ειδοποίηση πληρωμής για τις υπόλοιπες!