Απολυμαντής με στολή ασφαλείας ψεκάζει σε εξωτερικό χώρο

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Έχετε συχνές συναντήσεις με τρωκτικά που παραβιάζουν τον χώρο σας, με αποτέλεσμα να ανησυχείτε για τη μεταφορά και μετάδοση πλήθους επικίνδυνων ασθενειών ή ακόμα και για καταστροφές στον οικιακό σας εξοπλισμό; Τα τρωκτικά είναι ένα αρκετά ανθεκτικό και έξυπνο είδος, με αποτέλεσμα η εξόντωσή τους να μην είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι κλασικοί καφέ αρουραίοι μπορούν να γεννήσουν έως και 5 φορές σε ένα χρόνο και κάθε γέννα μπορεί να «παράξει» έως και 14 μικρά. Επίσης, μπορούν να σκαρφαλώνουν οπουδήποτε και να κολυμπούν πολύ γρήγορα. Για αυτό, την αντιμετώπισή τους θα πρέπει να αναλαμβάνει ένας έμπειρος συνεργάτης, όπως η Petroil Fuels με τις εξειδικευμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μυοκτονίας που προσφέρει.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι καταπολέμησης των τρωκτικών. Κάθε ένας από αυτούς έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα, που τον καθιστούν κατάλληλο ανάλογα με την περίπτωση. Ας δούμε μερικούς από αυτούς, παρακάτω:

1. Παγίδες

Οι ποντικοπαγίδες διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τις εγκλωβιστικές, που αιχμαλωτίζουν ή παγιδεύουν ζωντανά τα τρωκτικά, και τις «άμεσης δράσης», οι οποίες το σκοτώνουν ακαριαία. Οι εγκλωβιστικές είναι και οι πιο διαδεδομένες και χωρίζονται, με τη σειρά τους, σε δύο κατηγορίες: εκείνες με την κόλλα και εκείνες που είναι σε όλους μας γνωστές ως φάκες. Οι ποντικοπαγίδες με κόλλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και ιδανικές για εσωτερικούς χώρους και μικρότερα τρωκτικά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε μορφή έτοιμης πλάκας ή σε σωληνάριο κόλλας, όμως δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική μέθοδος. Το βασικότερο μειονέκτημά της είναι ότι τη θανάτωση του τρωκτικού θα πρέπει να την κάνετε οι ίδιοι. Αντίθετα, οι φάκες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για μεγαλύτερα τρωκτικά (π.χ. οι αρουραίοι) και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, καθιστώντας τη μέθοδο αυτή ως μία από τις πλέον οικονομικές. Από την άλλη πλευρά, η φάκα μειονεκτεί στο ότι μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από τα άλλα τρωκτικά, τα οποία θα προσπαθήσουν να την αποφύγουν.

2. Ξηρός Πάγος

Μία σχετικά πρόσφατη μέθοδος, που είναι όμως αρκετά αποτελεσματική, είναι η μέθοδος του ξηρού πάγου. Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, σε παγωμένο νερό, αλλά σε διοξείδιο του άνθρακα σε στερεή μορφή, το οποίο όταν λιώνει, μετατρέπεται σε αέριο αντί για υγρό. Ως γνωστόν, η μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα προκαλεί ασφυξία και θάνατο, επομένως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δηλητηριώδες αέριο. Η χρήση του, ως μέσο μυοκτονίας, προορίζεται μόνο για τις φωλιές τρωκτικών, καθώς έτσι το αέριο απελευθερώνεται σε περιορισμένο χώρο. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, φροντίζοντας να κλείσετε όλες τις πιθανές τρύπες που μπορεί να έχει η φωλιά και να απελευθερώσετε το αέριο σε χρονική στιγμή που τα ζώα θα βρίσκονται μέσα σε αυτήν (συνήθως, πρωινές ώρες).

3. Επαγγελματική Μυοκτονία

Τα εξειδικευμένα συνεργεία της Petroil Fuels αναλαμβάνουν τη μυοκτονία και σας απαλλάσσουν από τους ανεπιθύμητους αυτούς επισκέπτες. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το είδος της προσβολής και, φυσικά, τον χώρο στον οποίο αυτή έχει εμφανιστεί. Συνήθως, η επαγγελματική μυοκτονία πραγματοποιείται σε επαγγελματικούς χώρους, χώρους υγειονομικής σημασίας, αλλά και μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χωρίς, ασφαλώς, να αποκλείονται και οικιακοί ή οποιοιδήποτε άλλοι χώροι.

Προκειμένου να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες των τριών πρώτων μεθόδων, η τέταρτη είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς θα σας απαλλάξει τόσο από τα τρωκτικά όσο και από πιθανές παρενέργειες της μυοκτονίας στον οργανισμό σας, αλλά και σε άλλους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν στο ίδιο περιβάλλον με εσάς, όπως τα κατοικίδιά σας. Εμπιστευτείτε τις επαγγελματικές υπηρεσίες μυοκτονίας της Petroil Fuels και απαλλαγείτε οριστικά από τα τρωκτικά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]