Αγροτικό μηχάνημα που θερίζει χωράφι με σιτάρι

H Petroil Fuels δίνει έμφαση στη διανομή πετρελαίου κίνησης, το οποίο προσφέρει περισσότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα και μειώνει το ενδεχόμενο βλαβών. Παράλληλα, φροντίζει να παρέχει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές της αγοράς, ώστε το πετρέλαιο κίνησης να παραμένει μία συμφέρουσα επιλογή για τους περισσότερους κινητήρες.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, επικεντρωνόμαστε σε θέματα που αφορούν στους τελικούς καταναλωτές και επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, αλλά και τον συνολικό οικονομικό τους προϋπολογισμό. Παράδειγμα αυτών αποτελεί η επίπτωση που έχει το κόστος πετρελαίου στον πρωτογενή τομέα και – πιο συγκεκριμένα– στον αγροτικό κλάδο.

Σε πρόσφατη εμφάνισή της σε παρουσίαση βιβλίου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, παραδέχτηκε το αρκετά υψηλό κόστος παραγωγής για τον πρωτογενή τομέα που επιβαρύνει όσους ασχολούνται με αυτόν. Επιπλέον, αναγνώρισε ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει δεχτεί, τα τελευταία χρόνια, ισχυρότερες πιέσεις σε σχέση με άλλους παραγωγικούς κλάδους.

Με αφορμή τα παραπάνω, δήλωσε πως η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξετάζουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμών για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για βασικό αίτημα των αγροτών, μετά την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για αγροτική χρήση. Η επιστροφή καθιερώθηκε ως μέτρο για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, αλλά και προκειμένου να συμβάλει στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης έδωσε δίκιο στους αγρότες και στα αιτήματά τους για μείωση των τιμών του πετρελαίου κίνησης, υποστηρίζοντας πως «έχουν απόλυτα λογική βάση» και αναγνωρίζοντας την επιθυμία τους για υπουργική παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν φθηνότερο πετρέλαιο. Τέλος, πρόσθεσε μία σειρά άλλων ζητημάτων που επιλύθηκαν μετά από αίτημα των αγροτών και διαβεβαίωσε πως όσο οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέπουν, τόσο περισσότερα θέματα θα συνεχίσουν να επιλύονται.

Μέχρι τότε, η Petroil Fuels βρίσκεται σταθερά μεταξύ των πιο αξιόπιστων προμηθευτών υγρών καυσίμων, παρέχοντας εγγύηση ποιότητας και καλύτερης τιμής.