Στοίβα με καυσόξυλα και καλοριφέρ

Ποιές είναι οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης 2020 που πρέπει να γνωρίζεις:

Αλλαγές επιφυλάσσει φέτος το Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης 2020· για πρώτη χρονιά το επίδομα θέρμανσης δεν αφορά μόνο τα νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται με πετρέλαιο θέρμανσης. Το επίδομα θέρμανσης φέτος αναμένεται να χορηγηθεί και για τα νοικοκυριά που θερμαίνονται με φυσικό αέριο αλλά και με ξύλο pellet, κυρίως στην επαρχία.

Το ποσό που προβλέπεται να κατατεθεί ανέρχεται στα 84 εκατομμύρια και σκοπό έχει την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να χορηγηθεί μέχρι το τέλος του 2021 στους δικαιούχους και το πρώτο τρίμηνο να γίνουν οι έλεγχοι των παρασιτικών, σύμφωνα με αυτά που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι στην ηλεκτρονική φόρμα της ΑΑΔΕ για τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο ισούται με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στη Γεωγραφική ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ για τη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Ωστόσο σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Μείωση 20% δέχονται και τα νοικοκυριά που ανήκουν σε μη ορεινούς δήμους στις αντίστοιχες ζώνες.

Έτσι, το επίδομα υπολογίζεται από 64 ευρώ έως 350 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική του ζώνη.

Οι γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α: Νομοί: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Νομοί: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιά Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Ενημερώσου περαιτέρω για τη νέα δεδομένα για επίδομα θέρμανσης 2020 από έναν επαγγελματία και πάρε την οικονομικότερη προσφοράτης αγοράς!