Παραδοσιακό σπίτι με τζάκι στολισμένο για τα Χριστούγεννα

Με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται, πλέον, σε απόσταση αναπνοής, το εορταστικό μας πνεύμα έχει κορυφωθεί! Μετράμε αντίστροφα για την αγαπημένη γιορτή του έτους, εναρμονίζοντας τη διάθεσή μας με τη λαμπερή και θερμή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει την εποχή.

Πώς, άλλωστε, θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Μια απλή βόλτα στους στολισμένους δρόμους της πόλης ή μια επίσκεψη σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο θα μας βάλει αμέσως στο κλίμα. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια, φωτάκια, καθώς και η ζεστή ατμόσφαιρα των εσωτερικών μας χώρων είναι, απλώς, ένα μικρό κομμάτι μιας μεγάλης λίστας που μας κάνει να αγαπάμε τα Χριστούγεννα!

Τι γίνεται, όμως, με την ενέργεια που καταναλώνουμε, στο πλαίσιο των αγαπημένων μας εορτών; Είναι αλήθεια ότι κατά την περίοδο των γιορτών, οι στολισμοί και η θέρμανση των χώρων μας καταλήγουν σε μεγάλη ή ακόμα και αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου. Η Petroil Fuels σας παρουσιάζει 2 απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, κατά την περίοδο των γιορτών, οι οποίοι θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τα Χριστούγεννα, χωρίς να καταναλώνετε άσκοπα ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τα Χριστούγεννα χωρίς φωτάκια! Από το δέντρο μας μέχρι τους εξωτερικούς μας χώρους, υπάρχουν παντού και σε πολλές παραλλαγές, αποκαλύπτοντας το προσωπικό μας εορταστικό γούστο. Για να αποφύγετε τις σπατάλες σε ηλεκτρικό ρεύμα -λόγω του στολισμού σας- σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε φωτάκια με λάμπες led. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στον εξωτερικό, όσο και στον εσωτερικό σας χώρο, καταναλώνοντας έως και 90% λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με φωτάκια προηγούμενης τεχνολογίας.

Για να μειώσετε την κατανάλωση σας στο μέγιστο, συνιστάται, επίσης, η χρήση χρονοδιακόπτη. Με αυτόν τον τρόπο, ο φωτισμός θα είναι ενεργός μόνο τις ώρες που επιθυμείτε, αποφεύγοντας την πιθανότητα να ξεχαστεί αναμμένος χρονικά διαστήματα που δεν σας ενδιαφέρουν.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Θέρμανση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Για να είναι ολοκληρωμένο το εορταστικό περιβάλλον, οι χώροι μας θα πρέπει να αντανακλούν τη ζεστή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα Χριστούγεννα! Τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά! Θέλουμε η οικογένεια και οι φίλοι, με τους οποίους θα μοιραστούμε τις γιορτές, να νιώθουν άνετα και ζεστά στον χώρο μας! Μπορεί, όμως, αυτό να συνδυαστεί με την εξοικονόμηση ενέργειας;

Για να το πετύχετε, αρχικά, διασφαλίστε ότι θερμαίνετε τον χώρο σας με εξισορροπημένο τρόπο. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας σε σταθερή θερμοκρασία και εξασφαλίστε ότι δεν υπάρχουν απώλειες στη θέρμανση, λόγω κακής ή μη συντήρησης του καυστήρα σας.

Τέλος, ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για την οικονομία στη θέρμανσή σας, κατά την περίοδο των εορτών, είναι η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης με γνώμονα τη βέλτιστη σχέση ποιότητας-τιμής. Μόνο μία τέτοια σχέση θα διασφαλίσει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση στην καλύτερη δυνατή τιμή!

Απολαύστε στο έπακρο τα Χριστούγεννα, χωρίς δυσάρεστες ενεργειακές σπατάλες, με την υποστήριξη της Petroil Fuels! Θα είμαστε δίπλα σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε, και σε αυτές τις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα!