Τεχνικός με εξοπλισμό για απολύμανση

Κάθε φορά που εκείνοι οι μικροσκοπικοί, ανεπιθύμητοι επισκέπτες εισβάλλουν στην κατοικία σας, η απολύμανση – απεντόμωση αποτελεί μονόδρομο για εσάς. Άραγε, πόσο καλά γνωρίζετε κάθε απαραίτητη πληροφορία σχετικά με αυτή τη διαδικασία; Μία αποτελεσματική απεντόμωση απαιτεί την κατάλληλη πρόληψη, καταπολέμηση και συντήρηση. Στη συνέχεια, παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν, ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από εστίες μόλυνσης και μικροβίων.

Η πρόληψη: Τι πρέπει να προβλέψετε για να αποφύγεται την απολύμανση – απεντόμωση

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που προσελκύει τα έντομα και τα τρωκτικά στο εσωτερικό του σπιτιού σας; Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε τέτοιος οργανισμός διαθέτει τα δικά του «κίνητρα»!

Για παράδειγμα, οι κατσαρίδες φωλιάζουν σε μέρη σκοτεινά με έντονη υγρασία, όπου συχνά βρίσκουν και ίχνη (αυγά ή περιττώματα) από άλλες κατσαρίδες. Από την άλλη, οι κοριοί και οι ψύλλοι τρέφονται με το αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επομένως, η παρουσία σας και μόνο αρκεί για να τους φέρει μέσα στην οικία σας. Τέλος, τα μυρμήγκια αναζητούν το φαγητό τους. Για αυτόν τον λόγο, τα ντουλάπια και οι επιφάνειες της κουζίνας σας είναι ο αγαπημένος τους προορισμός.

Σε κάθε περίπτωση, για να προλάβετε την ανάγκη απολύμανσης – απεντόμωσης, προσπαθήστε να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και να αντιμετωπίζετε εγκαίρως τις διαρροές νερού ή τα λιμνάζοντα ύδατα. Συγκεκριμένα για τα μυρμήγκια, μάλιστα, το μυστικό της απώθησης ακούει σε τρεις λέξεις: αλάτι, λεμόνι, ξίδι!

Η προετοιμασία

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που η απολύμανση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για το σπίτι σας; Η σωστή προετοιμασία είναι ένα κρίσιμο στάδιο της συνολικής διαδικασίας. Καθαρίστε σχολαστικά τον χώρο σας και αποθηκεύστε τα τρόφιμά σας σε αεροστεγείς συσκευασίες. Επιπλέον, αδειάστε – όσο αυτό είναι δυνατόν – τα ντουλάπια και, γενικότερα, τους χώρους σας από αντικείμενα, χαλιά, έπιπλα κ.ά.. Δώστε έμφαση σε αυτή την ενέργεια, ιδίως εάν πρόκειται να κάνετε απεντόμωση με ψεκασμό.

Κατά την απολύμανση – απεντόμωση

Πόσο διαρκεί η απεντόμωση; Θα χρειαστεί να επαναληφθεί; Δεν υπάρχει μία απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα! Κάθε φορά, ανάλογα με το πρόβλημα, μεταβάλλονται και οι ανάγκες. Παράγοντες όπως το σκεύασμα ή η θερμοκρασία του χώρου επηρεάζουν την ανάγκη συχνότητας. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η επανάληψη έως και δύο φορές τον χρόνο θεωρείται – συνήθως – επαρκής.

Και μετά;

Αφότου η διαδικασία της απολύμανσης ολοκληρωθεί, αερίστε καλά τον χώρο σας. Αν έχετε ψεκασμένες επιφάνειες, συμβουλευτείτε τον ειδικό σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να τις διατηρήσετε στεγνές, χωρίς να τις καθαρίσετε ή βρέξετε. Τέλος, απομακρύνετε τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας από την – έστω και ήπια – τοξικότητα του ψεκασμένου σημείου, για τουλάχιστον 8 ώρες.

Ήρθε η στιγμή για απεντόμωση στη δική σας πολυκατοικία; Η Petroil Fuels προσφέρει τις πιο αξιόπιστες λύσεις σε ζητήματα απολύμανσης & απεντόμωσης στον χώρο σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και λάβετε την προνομιακή προσφορά μας!