Νεαρή γυναίκα κοιμάται

Η δυναμική εμφάνιση του καλοκαιριού φέρνει μαζί της και ανεπιθύμητους «επισκέπτες». Η απολύμανση είναι ένα απαραίτητο στάδιο για να προετοιμάσετε τον χώρο σας να υποδεχτεί το καλοκαίρι, χωρίς την εμφάνιση παρείσακτων εντόμων. Κάντε τη σωστή επιλογή συνεργάτη και απαλλαγείτε οριστικά! Το εξειδικευμένο προσωπικό της Petroil Fuels προσφέρει υπηρεσίες απεντόμωσης με άρτια μηχανήματα και άμεση εκτέλεση.

Πώς μπορείτε, όμως, να απαλλαγείτε από τους «καλοκαιρινούς επισκέπτες» – όπως κουνούπια και μυρμήγκια- με φυσικό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο; Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές παρακάτω.

Μυρμήγκια

 • Λευκό ξύδι: Αναμείξτε το λευκό ξύδι με λίγο νερό και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε τις περιοχές του σπιτιού σας στις οποίες εντοπίζεται το πρόβλημα και αφήστε το ξύδι να δράσει.
 • Κανέλα: Το άρωμα της κανέλας, που τόσο αγαπάμε εμείς οι άνθρωποι, απωθεί τα μυρμήγκια! Ψεκάστε, όπως και παραπάνω, τις «δύσκολες» περιοχές του σπιτιού με ένα μείγμα στο οποίο θα έχετε διαλύσει κανέλα σε νερό.
 • Πιπέρι καγιέν και κουρκουμάς: Αν έχετε ήδη εντοπίσει συγκεκριμένες διαδρομές που ακολουθούν τα μυρμήγκια στο σπίτι σας, πασπαλίστε τα σημεία αυτά με πιπέρι καγιέν ή κουρκουμά. Η μυρωδιά των μπαχαρικών αυτών είναι ιδιαίτερα απωθητική για τα ζωύφια.
 • Λεμόνι: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μεθόδους εφαρμογής. Είτε θα κόψετε το λεμόνι στη μέση και θα τρίψετε τα κουφώματα του σπιτιού σας με τις λεμονόκουπες, είτε θα αραιώσετε τον χυμό του λεμονιού σε νερό και βουτώντας ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα θα τρίψετε τα ντουλάπια στα οποία αποθηκεύετε τρόφιμα. Όποια τακτική και αν ακολουθήσετε, συνεχίστε τη διαδικασία για μία εβδομάδα, προκειμένου να δείτε αποτελέσματα.
 • Καλαμποκάλευρο: Ο πλέον δραστικός τρόπος να απωθήσετε τα μυρμήγκια από τον χώρο σας είναι να απλώσετε καλαμποκάλευρο στα «σημεία ενδιαφέροντός» τους. Τα ζωύφια θα καταναλώσουν το αλεύρι, το οποίο, όμως, εν τέλει, θα τα σκοτώσει.
 • Χειροποίητο αεροζόλ: Αναμείξτε απορρυπαντικό πιάτων με οινόπνευμα, -προαιρετικά αραιώστε το και με λίγο νερό- και τοποθετήστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε με αυτό τα μυρμήγκια.   

 

Κουνούπια

Τα κουνούπια χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να ωριμάσουν τα αυγά τους. Ο λόγος που το προτιμούν είναι η θερμοκρασία του, αφού η ζέστη του ανθρώπινου σώματος και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε προσελκύουν τα κουνούπια. Μερικές ακόμα αιτίες για τους απρόσκλητους αυτούς επισκέπτες είναι η κίνηση, η υγρασία και το φως. Έτσι, μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευθείτε από τα κουνούπια είναι:

 • Τα συχνά ντους που θα απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα.
 • Ένας ανεμιστήρας, ο οποίος συμβάλλει στη διάλυση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα και ταυτόχρονα στη μείωση της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος.
 • Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, χωρίς πολλά prints, μιας και τα σκούρα χρώματα έλκουν τα κουνούπια.
 • Η αποφυγή χρήσης αρωμάτων και κρεμών με άρωμα, μιας και η μυρωδιά έλκει επίσης τα κουνούπια.
 • Τα φυτά, όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, η μέντα, ο δυόσμος, το θυμάρι, η καλέντουλα, το μελισσόχορτο, το φασκόμηλο, η δάφνη, η αρμπαρόριζα, η κανέλα, το νυχτολούλουδο, το γεράνι, ο κατιφές και το γαρίφαλο απωθούν με το άρωμά τους τα κουνούπια και, ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για την ανθρώπινη όσφρηση. Αν έχετε κήπο, οι ευκάλυπτοι και οι φλαμουριές είναι, επίσης, μία καλή λύση.

Θυμηθείτε, τέλος, ότι τα στάσιμα ύδατα είναι η νούμερο ένα αιτία συγκέντρωσης για τα κουνούπια. Το νερό που παραμένει να λιμνάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, μπορεί να γίνει πηγή μόλυνσης, την οποία τα κουνούπια θα μεταφέρουν στο αίμα. Η Petroil Fuels αναλαμβάνει να σας απαλλάξει από τον κίνδυνο με την υπηρεσία άντλησης καθαρών, αλλά και ακάθαρτων υδάτων από κάθε είδους κτιριακή εγκατάσταση.