Καθαριότητα σπιτιού με σκύλο: ένα θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, αλλά και προβληματίζει όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν τετράποδο φίλο. Οι σκύλοι και οι γάτες αποτελούν μέλη πολλών οικογενειών και νοικοκυριών, με τις υιοθεσίες να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο.

Τα ψυχικά οφέλη που προσφέρει η συμβίωση με έναν χνουδωτό συγκάτοικο είναι αναμφισβήτητα! Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται η ώρα να πιάσεις την σκούπα; Η καθαριότητα σπιτιού με σκύλο μπορεί να είναι πρόκληση! Μπορείς όμως με μερικά απλά και έξυπνα tips να εξασφαλίσεις ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι σου και μια άνετη συγκατοίκηση με το κατοικίδιό σου.

Γι’ αυτό, πριν πιάσεις την σκούπα, διάβασε το άρθρο μας!

Διατήρησε καθαρό τον χώρο του σκύλου σου

Το νούμερο 1 tip στην καθαριότητα σπιτιού με σκύλο, είναι να διατηρείς καθαρό τον προσωπικό χώρο του σκύλου σου. Το σημείο δηλαδή όπου τρώει και κοιμάται. Να πλένεις τακτικά το μπολ του φαγητού και του νερού, τα παιχνίδια και να διατηρείς καθαρό το κρεβάτι του. Σε αυτά τα σημεία είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν μύκητες και άλλα μικρόβια. Με την τακτική απολύμανση των αντικειμένων του σκύλου, εξασφαλίζεις αυτομάτως κι ένα πιο υγιές περιβάλλον για εσένα.

Αγόρασε την κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα

Αγαπάμε τα κατοικίδια, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως η συσσώρευση τριχών σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπορεί να γίνει ενοχλητική. Αν παλεύεις κι εσύ με τις τρίχες που αφήνει ο τετράποδος φίλος σου όταν μαδάει, επένδυσε σε μια ηλεκτρική σκούπα με ειδικό ακροφύσιο και φίλτρο HEPA για την επιτυχή απομάκρυνση των τριχών.

Η τεχνολογία στις ηλεκτρικές σκούπες έχει οδηγήσει στη δημιουργία ειδικών συσκευών για κατοικίδια με ειδική περιστρεφόμενη βούρτσα για τον καθαρισμό επιφανειών από τρίχες ή ακόμα και σακούλες με τεχνολογία ενεργού άνθρακα για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών. Η κατάλληλη ηλεκτρική σκούπα θα ανεβάσει την καθαριότητα σπιτιού με σκύλο σε άλλο επίπεδο!

Τι σχέση έχουν η διακόσμηση και η καθαριότητα σπιτιού με σκύλο;

Ίσως έχεις κι εσύ ριχτάρια στον καναπέ σου ή μπορεί να σκέφτεσαι να αγοράσεις μερικά για να ομορφύνεις το σπίτι σου.

Είχες όμως σκεφτεί πως καλύπτοντας τα έπιπλα σου με ριχτάρια έχεις διπλό όφελος;

Αφενός διακοσμείς οικονομικά το σπίτι σου και αφετέρου το διατηρείς καθαρό. Με καλύμματα που αφαιρούνται και πλένονται εύκολα, μπορείς να προστατέψεις αποτελεσματικά τα έπιπλα σου από ρύπους και μικρόβια που ενδεχομένως μεταφέρει το κατοικίδιο σου. Γι’ αυτό άραξε στον καναπέ σου ανενόχλητος παρέα με τον τετράποδο φίλο σου!

Βούρτσισε τακτικά τον σκύλο σου!

Το τακτικό χτένισμα της γούνας του ζώου είναι must για την καθαριότητα σπιτιού με σκύλο! Ειδικά τις περιόδους που τα σκυλιά αλλάζουν τρίχωμα, είναι απαραίτητο να τα βουρτσίζεις καθημερινά. Έτσι απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν δραματικά και οι τρίχες που ανακαλύπτεις συνεχώς στο σπίτι σου.

Αν ο σκύλος σου έχει μακρύ τρίχωμα μπορείς να κλείσεις ραντεβού με έναν pet groomer. Ο ειδικός θα περιποιηθεί το τρίχωμα του κατάλληλα, ώστε να μαδάει λιγότερο.

Χρησιμοποιείς κλιματιστικό;

Τι σχέση μπορεί να έχει το κλιματιστικό με το κατοικίδιό σου; Η απάντηση είναι άμεση και ιδιαίτερα σημαντική! Το τρίχωμα των κατοικίδιων μεταφέρει αλλεργιογόνα τα οποία επηρεάζουν σημαντικά τα άτομα με αλλεργίες. Τα κύτταρα του δέρματος και οι τρίχες των κατοικίδιων ανακυκλώνονται μέσω της ροής αέρα του κλιματιστικού. Αποτέλεσμα αυτού; Τα αλλεργιογόνα εξαπλώνονται στο σπίτι, επιβαρύνοντας τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Σύμφωνα με το άρθρο της Βατής Τεχνικής, εταιρείας που εξειδικεύεται στις επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού, πραγματοποιώντας μια επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικού κάθε άνοιξη και καθαρίζοντας τακτικά τα φίλτρα και τους αεραγωγούς του κλιματιστικού θα εξασφαλίσεις ένα υγιεινό και ασφαλές κλιματιζόμενο περιβάλλον για εσένα και τον τετράποδο φίλο σου!

Φρόντισε για την καθαριότητα του σκύλου σου!

Το τακτικό πλύσιμο του σκύλου σου είναι απαραίτητο για την προσωπική του υγιεινή, όμως είναι καλό να αποφύγεις τις υπερβολές! Το πλύσιμο του κατοικίδιου σου περισσότερο από μία φορά τον μήνα δεν ενδείκνυται, καθώς μπορεί να του προκαλέσει δερματικά προβλήματα.

Αυτό όμως που μπορείς να φροντίσεις είναι η ρουτίνα καθαριότητας όταν επιστρέφει από τη βόλτα του. Όπως και τα παπούτσια σου, έτσι και οι πατούσες του σκύλου είναι γεμάτες ρύπους και μικρόβια. Όταν έρχεται από κάποιον εξωτερικό χώρο, οπότε πρέπει να τις καθαρίζεις επιμελώς μετά από κάθε βόλτα και πριν μπει στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζεις για την καθαριότητα του σπιτιού σου, αλλά και την υγιεινή της οικογένειάς σου.

Η Petroil Fuels στον αγώνα για τη φροντίδα του σπιτιού σου!

Στην Petroil Fuels φροντίζουμε για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε πολυκατοικίες, αλλά και συμβουλών για την κάλυψη των αναγκών του σπιτιού σου! Προτεραιότητα για εμάς είναι η φροντίδα των ιδιαίτερων αναγκών του σπιτιού σου και η δημιουργία ενός ασφαλούς και ζεστού περιβάλλοντος για εσένα και την οικογένειά σου. Μαζί φροντίζουμε ό,τι αξίζει!